Билетите за концерта вече са в продажба

Най-популярната и обичана оперна певица в света - Монсерат Кабайе ще развълнува за втори път своите почитатели на 10 октомври в зала 1 на НДК.

По темата

Тя пристига в страната по покана на музикално-продуцентска компания " Жокер медиа". В  концерта ще вземат участие и дъщеря й Монсерат Марти и тенор Джорди Галан, както и мизукантите от Симфоничния оркестър на БНР. Първият концерт на Кабайе в България беше преди 16 години.

Световноизвестната оперна певица е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Кабайе започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. получава първата си награда - златен медал, а две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. 

За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в "Тоска", "Аида", "Арабела" и "Саломе". Звездният й миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на Карнеги Хол, Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитен опера, където пее във "Фауст" на Гуно. 

Световната й слава нараства и след изпълнението на хита "Барселона" с Фреди Меркюри. Харизматичната силата и топлината на нейната личност, която се протяга и пленява публиката по целия свят, поставя Монсерат като автентично въплъщение на това което е - световен музикален феномен. "Не мога да си представя да спра да пея и да раздавам радост на своите почитатели" - споделя за себе си оперната прима.

Ценителите на операта и меломани, имат възможността да видят на живо голямата оперна певица на 10 октомври от 20.00 часа в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба и са в ценови диапазон от 60 до 180 лв.