21-годишен иракчанин и 26-годишен алжирец получиха по една година пробация

Двама мъже бяха осъдени за сексуални посегателства срещу жени, извършени в новогодишната нощ в Кьолн, предадоха ДПА и БТА. 
 
21-годишен иракчанин и 26-годишен алжирец получиха от съд в Кьолн по една година пробация. 
 
По темата
Двамата са обвинени, че са участвали в нападението над две жени. Едната от тях каза в съда, че група мъже са я опипали, а другата заяви, че двамата подсъдими са я държали и насила целували по устата. Единият от двамата обвиняеми отхвърли обвиненията, другият запази мълчание. Двамата подсъдими са обвинени и в кражба.
 
Въпреки хилядите подадени жалби в Германия за посегателства в новогодишната нощ, единствените обвинителни присъди, произнесени досега срещу предполагаеми нападатели бяха за кражби. По едно от делата мъж, обвинен в сексуално посегателство, беше оневинен, след като нападната жена не го разпозна в съда.
 
Делото в Кьолн срещу двамата обвиняеми започна днес, когато долната камара на германския парламент одобри единодушно предложение за разширяване на правната дефиниция за изнасилване. Депутатите решиха, че то ще включва и сексуални действия, извършвани против "ясно изразената воля" на жертвата. Според сегашния закон жертвата трябваше да оказва физическа съпротива при заплаха за насилие, за да бъде сметнат случаят за сексуално посегателство.