Крайно време е да престанем с политическите експерименти, заяви лидерът на ДПС

"Росен Плевнелиев не беше обединител на нацията, а по-скоро разединител. Не отстояваше Конституцията и законите на страната, правата и свободите с еднакъв аршин, не защитаваше достойнство на гражданите.

По темата

Остави ярки примери на подчиненост на партийни пристрастия". Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ДПС председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщава БГНЕС. 

„Опитът за неглижиране на изборите и институцията президент са неудачен начин за подмяна на конституционната идея за президент на България като държавен глава. Всички трябва да имаме ясното съзнание за важността на тази институция и от там на акта на избора. Правомощията на президента, посочени в Конституцията са от изключително значение.

Крайно време е да престанем с политическите експерименти. Политическото време изисква ясно да очертаем образа и характеристика на бъдещия президент и това трябва да стане много скоро в името на общото ни бъдеще”, заяви Мустафа Карадайъ.

"Трябва да представим своите кандидатидостатъчно навреме, за да чуе обществото платформите им и да направи информиран избор", подчерта лидерът на ДПС.