Акцията е след поредица от сигнали, че мястото не се използва по предназначение

От Община Царево твърдят, че до плажа Корал има незаконни поставени кемпери и палатки върху дюни и частни терени. Общински и държавни служители извършиха днес проверка на плажа.

По темата

До нея се стигна, след като в Община Царево са получени множество сигнали за нередности и най-вече за поставянето на кемпери и палатки върху пясъчните дюни.  В прилежащата горска част край плажа проверяващите видяха с очите си десетки поставени и използвани от летовници бунгала и кемпери. Терените са частни по документи.

 „Собственикът на  терена е излъгал в своята данъчна декларация че имотът няма да се ползва, заради което е освободен от таксата смет”, коментира кметът на Царево Георги Лапчев.  Според проверяващите нарушения имало и по самата пясъчна ивица, тъй като палатки са разпънати върху самите дюни,а отпадъците били за сметка на общината.

Летовниците обаче твърдят, че почистват и плажа и гората наблизо всеки ден и събират сами всички боклуци. От Община Царево обаче предупредиха, че са готови да подадат сигнал в прокуратурата след обобщение на данните от днешната проверка.

Репортер: Цеца Алексова