Изборите ще се проведат на 7 ноември

Доналд Тръмп прие номинацията и само с 54 дни политическа кариера вече е кандидат-президент на Републиканската партия. Речта му беше рекордно дълга, а една от темите в нея засяга десетки хиляди българи, които живеят в САЩ без документи.

 Милиардерът изрази увереност, че Републиканската партия ще се върне в Белия дом, а САЩ ще си върнат сигурността, благоденствието и мира.

Исторически дългата реч на Доналд Тръмп беше пълна с популистки обещания."Ние ще бъдем страна на щедростта и топлотата, но ще бъдем също така страна, в която цари общественият ред", допълни милиардерът в началото на речта си пред партийния конгрес в Кливланд.

Речта му бе пълна и с атаки към Хилари Клинтън. Тръмп обвини противника си от Демократическата партия, че наследството ѝ като държавен секретар от първия мандат на президента Барак Обама се изразява в "смърт, разруха, тероризъм и слабост". Той каза, че сигурността в САЩ е намаляла, а светът е станал по-нестабилен, откакто Клинтън е оглавила Държавния департамент.

"Наследството на Хилари Клинтън не бива да бъде наследството на Америка. Проблемите, пред които сме изправени сега - бедност и насилие у дома, война и разрушение в чужбина - ще продължат, ако продължаваме да разчитаме на същите политици, които ги създадоха", каза Тръмп.

"Докато сме ръководени от политици, които не поставят Америка на първо място, то можем да сме сигурни, че другите страни няма да се отнасят към Америка с респект", каза Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Изборите ще се проведат на 7-и ноември, а почти сигурният съперник в надпреварата за Белия дом е Хилари Клинтън.