Следващият кръг от преговорите между БСП, АБВ и „Движение 21” е през август

АБВ обяви кандидатите си за президентските избори. Партията предлага за поста своя председател Георги Първанов или заместник-председателя Ивайло Калфин.
По темата

Преговорите сред левите партии за обща кандидатура започнаха оптимистично в началото на месеца. Дали ще завършат така обаче остава неясно. Ултиматумът, с който лидерът на БСП влезе в преговорите, беше АБВ да не излъчват Първанов или Калфин за кандидат-президент. Нещо, което днес вече е факт. 

Номинациите на Георги Първанов и Ивайло Калфин идва от структурите на АБВ по места и затова от партията смятат за най-логично да седнат на масата на преговорите с тези две имена за кандидати.   

Единствената подробност, която смути другите леви партии, участващи в преговорите, е, че научиха от прессъобщение за номинациите на Първанов и Калфин. От АБВ твърдят, че с оповестяването на имената не поставят никого пред свършен факт. А само се опитват да ускорят разговорите за общ кандидат-президент. 

От АБВ твърдят, че не броят на кандидатите е важен, а качествата, които те притежават. И са готови да обсъдят и други имена. Следващият кръг от преговори между БСП, АБВ и „Движение 21” продължава в началото на август.  Дотогава и в БСП ще са избистрили кандидатурите си. 

„Нашата партия няма да подкрепи партиен кандидат за президент от БСП”. Това заяви преди дни в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Припомнете си интервюто.