През 2013 година той се оплакал от мизерните условия, в които живее в България

Терористът, който се самовзриви в германския град Ансбах и рани 15 души- Мохамед Далеел, е живял у нас в мизерни условия. При престоя си в България през 2013-а година, сириецът дал интервю за БНТ.

По темата

„Преди една седмица спях в хотел в центъра, но след това парите ми свършиха и съм принуден да спя тук, на улицата”, разказва той тогава. 

Мохамед попаднал на измамници у нас. Адвокати взели пари от него и приятеля му, за да ги настанят в квартира. Адресът обаче не съществувал. А посредниците, на които платили, ги стоварили пред бежанския център в "Овча купел". Отново без пари, храна и подслон. 

„Един човек ми даде несъществуващ адрес. Сега нямам никакви условия за живот – едни приятели от Центъра в Овча купел ми дават храна и вода – каквото им остане от техните помощи – хляб и кисело мляко и един тънък дюшек”, споделил той преди три години. 
Във войната сириецът загубил семейството си, а спомена за куршумите пазели раните по краката му. 

След самоубийствения му атентат в Ансбах германски медии разпространиха предполагаемо негово писмо. В нето той твърди, че в България е бил бит от полицията. Защото не искал да даде пръстови отпечатъци. Не получил и медицинска помощ. В отговор на тези твърдения от МВР обясниха, че никога не е имало оплакване от него за упражнено насилие. А когато се е нуждаел от лекар, такъв му е бил осигуряван.