Състоянието на гимнастичката се подобрява значително, радват се близките ѝ

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова се подобрява значително, съобщава вестник „24 часа”. Макар и с усилия тя се изправя, опитва се да стъпва, говори, радват се близките ѝ и лекуващият я екип в Неврохирургията на "Пирогов".  
 
21-годишната гимнастичка прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, след като падна от балкона на дома си на 6-тия етаж. Инцидентът стана на 14 юни. Цвети Стоянова веднага беше приета в болница и оперирана, а далакът ѝ беше изваден заради масиран кръвоизлив. 
 
По темата
В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че медиците не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари - реаниматори, хирурзи, невролози, травматолози и други специалисти.
 
Непосредствено след трагедията имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализа. Наложи се операция на гръбнака, при която лекарите успяха да освободят нерви, притиснати от жестокото счупване на гръбнака. Операцията беше много успешна и от този момент се увеличиха надеждите за възстановяване на момичето. 
 
Така силният организъм на иначе крехката на вид гимнастичка успя да преодолее най-критичните моменти. В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия на спешната болница, където продължава лечението и рехабилитацията ѝ. Към момента състоянието ѝ е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.
 
Освен чисто медицинските грижи, те предполагат и силен организъм и воля за живот.