Фотограф и шофьор твърдят, че са нападнати от Стоичков, когато отишли да снимат сватбата на дъщеря му

Районната прокуратура в Етрополе образува досъдебно производство по случая с екипа на "България днес". То е за хулиганство, срещу неизвестен извършител. Фотограф и шофьор на вестника твърдят, че са били нападнати от Христо Стоичков, когато се опитали да снимат сватбата на дъщеря му в Етрополския манастир.

Случката се разгрива пред манастира, където била църковната сватба. Заради големия брой гости полиция се грижела за това къде да паркират автомобилите.

По темата

„Христо Стоичков се движеше две коли зад нас. На задния паркинг той съотвентно дойде малко зад нас, отиде до църквата. Аз почнах да вадя техниката, в същото време Христо Стоичков се появи с негов приятел доста остро и агресивно заходи към колата. Помолих шофьорът да заключи и почна да блъска по стъклото и след това ни каза да излезем от колата”, обясни Борислав Трошев, фотограф на вестник "България днес".

Петър Симчев, шофьор на вестника твърди, че ударите му били нанесени от Стоичков.

„Моята работа е да снимам и това съм правил през цялото време като докато правихме маневрата успях да направя няколко кадъра от колата поради простия факт, че нямаше как да сляза отпред и да снимам, защото имаше адски хора наистина”, разказва още фотографът Борислав Трошев.

За да избягат от конфликта, Петър тръгнал назад с автомобила си и така се ударил друга кола.

„И искаше записи, тръгна да ми взима ключовете от колата. Борихме се, аз успях да запаля колата, дадох на заден ход, за да избягам, защото иначе сигурно още щеше да ме бие, направих ПТП и ми написаха акт”, разказа още шофьорът Петър Симчев.

Полицията в Етрополе изяснява обстоятелствата около случилото се. Петър и Борислав вече са разпитани от полицията. Късно снощо шофьорът мина и през медицински преглед. Коментар от страна на семейство Стоичкови засега няма.

От полицията, чиито служители са присъствали при спречкването, отказват да дадат информация по случая.