Аз не пия забранени вещества, категорична беше тя

Смятам, че мога да дам още и да бягам още по-бързо”, сподели в студиото на „Здравей, България” Ивет Лалова. 

По темата

„Много често ме питат защо сега след Олимпиадата в Рио няма да сложа край на своята кариера. Аз смятам, че мога още да дам от себе си, още мога да изстискам, още да се усъвършенствам и да бягам още по-бързо”, заяви тя и добави: „Смятам, че човек трябва да прави нещо, докато то му носи удоволствие и го прави щастлив”. 

Плаках преди финала на Олимпиадата, тъй като за мен беше важно влизането във финала. Плаках, защото за мен Олимпиадата в Рио беше много емоционална. Непосредствено преди това имах една малка контузия”, каза още Ивет Лалова. 

„Научих с годините, че не може спортът да е целият ти живот, защото е много изтощително и много болезнено. Трябва човек да има и други интереси”, добави тя. 

"Не всички пият препарати, аз не пия препарати и затова не следя листите със забранени вещества. Спортът и допингът не вървят ръка за ръка и съжалявам, че много хора мислят и често казват: "Те са по-добри от нас, защото взимат някакви неща", категорична беше Ивет Лалова. 

„В спринта на 100 метра влизане във финал става почти невъзможно. С резултати, с които на предните олимпийски игри, на които съм участвала, се е стигало доста по-напред и дори на финали, сега се отпада в първия кръг. Нивото се вдига и няма как в един момент да се навакса. Само талант, работа и късмет вече не стигат. Трябва и чудо, за да се влезе в една от най-трудните дисциплини в спорта – спринта на 100 метра” , каза още тя. 

„На близките ми не им е лесно. Аз карам хората да ме гонят постоянно и понякога това е доста мъчително.  Аз налагам темпо на всички около мен. Мисля, че единствено съпругът и семейството ми успяват да следват моето темпо в последните години”, призна тя.