Взривното устройство вдигна на крак полицията в София

Самоделна бомба вдигна на крак полицията в София. Взривното устройство е било хвърлено в двора на магазин в квартал „Люлин”. За щастие не се е взривило. Собствениците на магазина я откриват случайно и веднага викат полиция.

Малко след 9.00 часа сутринта Николай Илиев и синът му идват, за да отворят магазина си за перилни препарати в „Люлин 3”, без да подозират, че вътре има бомба. Забелязват черен пакет, но първоначално смятат, че то е на наркомани, тъй като в района има много.

След това обаче забелязват от пакета да стърчи фитил. Съмненията им, че в ръцете си държат бомба се оказват истина. Самоделното устройство било направено професионално и е могло да се взриви.

Полицията идва за секунди. Десетки униформени, пожарникари и сапьори отцепват района. Само на два метра от хвърлената бомба е пазарът в „Люлин”. Хората там са предупредени да се скрият.

Полицията започна разследване и издирва извършителя. Собствениците на магазина нямат представа кой би могъл да е хвърлил бомбата. Заподозряха обаче активисти срещу застрояването в квартала.

Самоделната бомба е иззета от полицията и в момента се изследва веществото в пакета. Кой е извършителят може да стане ясно съвсем скоро, ако камерите в района са успели да заснемат лицето на този, който я е хвърлил.