Селекционерът бил хванат „в крачка” със скрита камера

Новият селекционер на националния футболен отбор на Англия - Сам Алърдайс, се озова в центъра на огромен скандал, който може да му струва доста скъпо, пише gong.bg.

Треньорът ще бъде разследван заради твърдения, че „не е проблем” да се заобикалят правила, наложени от Футболната асоциация. Журналисти от вестник „Daily Telegraph" се представили за бизнесмени от Близкия изток и заснели със скрита камера как селекционерът казва, че не е невъзможно английски футболисти да бъдат притежавани от чужди компании.

Именно такава забрана беше въведена през 2008 г., но на въпросната среща Алърдайс разкрива, че познава агенти, които я пристъпват „постоянно".

Очевидно големите пари са тук", коментира треньорът.

ЗАПИСА СЪС СКРИТА КАМЕРА ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Освен това, той преговаря за „хонорар” от 400 000 паунда, срещу който да стане съветник на мнимите бизнесмени. Алърдайс заявява готовност и да пътува до Сингапур и Хонконг четири пъти годишно, за да говори с въпросните „инвеститори", които смята за компания, желаеща да купува футболисти.

От Футболната асоциация веднага поискаха всички записи от разговорите и ще започнат разследване по казуса. Самият Алърдайс все още не е коментирал скандалните разкрития.

От „Daily Telegraph" споделят, че записът е направен през август, преди първия двубой на Големия Сам начело на Англия.