Досега Гришо се бе изправял пет пъти срещу французина

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна първа победа в кариерата си над Ришар Гаске, и отстрани поставения под №14 в основната схема в Шанхай французин.

Гришо се наложи за 92 минути над Гаске в първи кръг на силния турнир Shanghai Rolex Masters, информира gong.bg.

Въпреки че допусна ранен пробив на своя сервис, Димитров не се отказа, бързо се възстанови и обърна нещата в своя полза, за да стигне с отличен тенис до победата.

По темата

До този момент Григор се бе изправял пет пъти срещу Гаске, но без успех, преди днешния изключително убедителен от негова страна двубой.

Във втори кръг Димитров ще се изправи срещу квалификанта Вашек Поспишил, който изненадващо отстрани Иво Карлович. Новак Джокович или Фабио Фонини ще очакват Гришо при победа там.

Силната серия на Гришо в Азия продължава, и след като победи за първи път Рафа Надал преди седмица, сега взе дебютен успех и над Гаске. Димитров игра финал в Пекин, а следващият му турнир ще е в Стокхолм. 

С класирането си за втория кръг Григор си осигури 35 845 долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. Той няма точки за защита от китайския Мастърс, след като пропусна миналото му издание заради контузия. Следващият му съперник е канадецът Вашек Поспишил, който влезе в основната схема от квалификациите, а на старта преодоля Иво Карлович с 2:0 сета.