Служителите нямат обяснения дали те са виновни, или системата е причина за хаоса

Втори ден продължават опашките от пациенти в Бургаската болница заради проблеми с така наречения пръстов отпечатък. Болни чакат повече от 20 минути, въпреки че от днес в болницата работи и втори кабинет за регистрация. 

По темата

За да стигне до момента с регистрацията, Христо Стоянов е чакал на опашка дълго време, въпреки влошеното си здравословно състояние. С прегледа преди това изчислява, че престоят му надхвърля два часа.

Опашките се извиват, въпреки че от днес в Университетската многопрофилна болница работи второ гише за регистрация на пациенти. Служителите нямат обяснения дали те са виновни, или системата е причина за хаоса.

Ръководството на болницата обяснява, че ситуацията се нагнетява допълнително и от заповеди на Здравната каса, които от вчера валят при тях и всяка отменя предходната. Заповедта се отнася за начина, по който да бъдат изписвани пациенти, приети преди 1 ноември в болницата. Вчера сутринта с писмо се разпорежда те да бъдат изписвани с лична карта, както досега.

Това създавало допълнителен хаос в организацията на болницата, защото всички тези заповеди и отмяната им се изпращали до всяко едно от 30-те отделения.

Репортер: Цеца Алексова