Хората от Тетово са потърсени от съдия-изпълнител за задължения от над 500 лева

Русенско село пропищя от огромни сметки за вода. Хората от Тетово са потърсени от съдия-изпълнител за задължения от над 500 лева. Всички твърдят, че причина за колосалните сметки са неизправните водомери.

По темата

„Нямам чешма, нямам пералня, нямам бойлер, нищо нямам, дори и баня нямам. Единствената чешма е навън”, заявява Светла Стоянова.

Тя е на 60 години. Живее сама. Светла казва, че през по-голямата част от деня е на работа. Днес получава заповед от окръжния съд в Русе, че дължи на ВИК – Кубрат сумата от 500 лева.

Повече от 200 къщи в Тетово са в ситуацията на Светла. До октомври миналата година селото е обслужвано от ВИК-Кубрат, а сега районът се обслужва от дружеството в Русе. Проблемите са възникнали междувременно.

Хората се оплакват, че са затънали в дългове към водоснабдителното дружество в Кубрат, защото уредите им не са били подменени на време и затова показанията им са некоректни.

Кметът на Тетово Невяна Атанасова казва, че при приемо-предаването на ВИК дружествата през октомври 2015 година се е установило, че водомерите на повечето домакинства не са подменяни от 20-30 години, а някой дори не работят.

Жителите на Тетово твърдят, че служителят на ВИК, който ги е отчитал, им е начислявал кубици, без да са ги изразходили.

Повече гледайте във видеото!