Той не присъства на срещата на Цецка Цачева с лидерите на Реформаторския блок

Кандидатът за президент Трайчо Трайков реагира остро по повод твърдението на икономическия министър Божидар Лукарски, че той е призовал за подкрепа на кандидата за държавен глава от ГЕРБ Цецка Цачева на втория тур в неделя. 

По темата

„С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото”, написа той на страницата си във Facebook.

Трайков не присъства на срещата на Цецка Цачева с лидерите на Реформаторския блок. Тя лично дойде да поиска подкрепа за балотажа в неделя. На срещата бяха само министрите от РБ, които я подкрепят – Меглена Кунева, Николай Ненчев, Божидар Лукарски и Петър Москов.

След разговорите си днес Цачева заяви, че се е отзовала след заявената позиция на РБ, че за втория тур ще я подкрепят. Според нея това е ценностен избор. Тя също така се обяви за гарант на евроатлантическата ориентация на България.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.

Видео: БГНЕС