Доскоро бе известна предимно с ролята си в "Костюмари", а сега е сред най-популярните медийни личности

Меган Маркъл - американската актриса, която доскоро беше известна предимно с ролята си в сериала "Костюмари", стана една от най-популярните медийни личности, след като принц Хари официално потвърди връзката им.

Но коя всъщност е 35-годишната актриса? 

По темата

Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 г. в семейството на клиничен терапевт и главен осветител и прекарва детството си в Лос Анджелис. Учи в девическо католическо училище, след което влиза в Северозападния университет в Илинойс.

СНИМКИ НА КРАСАВИЦАТА ВИЖТЕ ТУК

"Майка ми ме възпита да бъда гражданин на света и да не затварям очите си пред понякога прекалено суровата реалност. Бях на около 10 години, когато посетихме гетата в Ямайка. Никога не бях виждала такава бедност и явно ужасът е бил виден в насълзените ми кафяви очи”, разказва Маркъл.

Въпреки че е най-известна с ролята си в "Костюмари", Маркъл е участвала и в сериалите "От местопрестъплението: Маями", "Безследно изчезнали" и "Касъл". Освен това тя е активист в борбата за равенство между половете още от 11-годишна възраст, когато написва писмо до Хилъри Клинтън - тогава първа дама на САЩ, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която мястото на жените е в кухнята.

Тъй като е родена от връзка между бял мъж и афроамериканка, Маркъл винаги се е бунтувала срещу желанието на обществото към нея да се самоопредели като "чернокожа" или "бяла". В крайна сметка актрисата отказва да се отрече от афроамериканското си наследство по майчина линия.

Меган Маркъл, която освен всички останали свои интереси, е основател и на лайфстайл блога за вдъхновение на дамите Thetig, среща настоящия си приятел принц Хари на неговите визити в Канада за промотиране на "Инвиктус геймс" - спортно събитие за военни, ранени по време на служба.