Ние няма да подкрепим бюджета, внесен от правителството на първо четене, посочи тя

Европарите изтекоха в магистрали, услуги и кражби. Родното производство – малкият и среден бизнес, бяха смачкани, а чужди монополи се вихреха на гърба на българския народ". Това

заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред депутатите в Народното събрание след оставката на кабинета.

"Ние няма да подкрепим бюджета, който е внесен от правителството на първо четене. Това е отговорност на екипа на Бойко Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като парламентът гласува оставката на кабинета Борисов 2", изтъкна тя след гласуването за оставката на кабинета Борисов 2. 

На въпрос за призива на Борисов – новоизбраният президент да е водещ при избора служебен премиер и министри, тя препоръча на Борисов „да не дава акъл на президентите”, предаде БГНЕС.

Като най-големи проблеми в страната тя посочи безработицата и бедността, като допълни, че доходите на българите не мърдат, а бедността расте.

"Съдебната реформа беше насочена в това да завладеете съдебната система, за да можете да я командвате. В образователната система ударихте дъното с намерението си да подмените „Под игото” с Робинзон Крузо. А със здравната реформа лишихте българите от възможност за здравеопазване", изтъкна тя. 

Тя посочи, че новоизбраният президент генерал Румен Радев е човек, който е достоен и защитава своите каузи. 

Вижте изказването на Борисов от днешните дебати в Народното събрание.