Хората помагат на безработна майка и трите й деца, след като баща им беше убит в катастрофа

Огромна вълна от съпричастност, след репортажа на NOVA за бедстващото семейство. Стотици наши зрители пожелаха да помогнат на безработна майка и трите й деца. Те останаха сираци, след като баща им беше убит в катастрофа. А в социалните мрежи расте недоволството от решението на съда да пусне под парична гаранция обвинения за инцидента шофьор. Готви се и протест.

Телефонът на Корнелия не престава да звъни. Обаждат се хора от страната и чужбина, трогнати от нейната съдба, за да помогнат.

„Преди малко един мъж позвъни и донесе 500 лева. Каза това е моята Коледа. От училището на децата започнаха да събират пари и ще осигурят те да се хранят в стола безплатно, докато учат. Други хора също помогнаха с дребни суми, дрехи, хранителни пакети”, разказва Корнелия Петкова.

След тежката катастрофа в Пловдив: Говори вдовица с три деца

И докато говорим, на врата се звъни.

„Даряваме на семейството дрешки, които събрахме от цялата фирма,канцеларски материали, които ще бъдат в помощ на учениците, същот така хранителни продукти и играчки”, казва Илияна Стефанова.

И трите деца, които са ученици, нямат дрехи за зимата.

„Аз искам да имам хубави дрехи и хубави обувки”, казва 9-годишната Александра.

„Аз си мечтая да имам една хубава количка”, казва 7-годишният Константин.

Големият проблем на Корнелия сега обаче е да си намери работа, с която да издржа семейството. По професия е математик, но от 11 години е безработна.

„Аз искам да започна не каквато и да е работа, а такава каквато ще върша по сърце и ще е от ползва за мен и за децата. Все пак и размерът на заплащане не е обезначение, тъй като съм сама и нямам никаква финансова подкрепа”, казва Корнелия Петкова.

След репортажа на NOVA социалните служби също реагираха. Те ще отпуснат еднократна помощ на семейството от 325 лева. Общината също ще помогне.

„На сесията в четвъртък ще отпуснем на семейството 1000 лева еднократна помощ”, казва зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

В социалните мрежи обаче продължава да расте недоволството срещу решението на съда да освободи срещу 15 000 лева шофьора, убил двама души на пътя. Много от хората призовават за протест пред съда.

От болницата съобщиха, че 23-годишното момиче, което беше тежко ранено в същия автомобил, е изпаднало в клинична смърт.

Ако имате възможност да помогнете на почерненото семейство, ето и данните на дарителската сметка:

Fibank Първа Инвестиционна банка
BG02FINV915010UB310453
Корнелия Георгиева Петкова

Репортер: Благой Бекриев