Военни прокурори извършват проверки в министерството във връзка с разследванията срещу него

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е бил приет във Военномедицинска академия заради високо кръвно, съобщи вестник „Труд“.

По темата

Той е бил прегледан в сряда вечерта. Преди обяд министърът на отбраната в оставка присъстваше на честването за 125-ата годишнина от основаването на ВМА, но след това не е бил на работа.

На празника на лечебното заведение беше открит новозакупения компютърен томограф. "ВМА е най-предпочитаната болница в България", коментира началникът на болницата генерал-майор професор Николай Петров.

"Военномедицинска академия е символ на отговорно отношение и на подадена ръка за помощ в труден момент", заяви президентът Росен Плевнелиев.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Междувременно военни прокурори извършват проверки в министерството във връзка с разследванията срещу Ненчев. Преди седмица говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова обяви, че министърът е натиснал свой подчинен да извърши престъпление по служба, като сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма.

Това беше второто обвинение срещу Ненчев, след като беше обвинен за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Скандал предизвика и обявена в сайта на Министерството на отбраната продажба на терени, които в момента са частна държавна собственост под управление на военното ведомство.