На сцената на Народния театър излязоха изявени музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания продължава. Над 2 милиона лева достигна набраната сума за 14-ото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Към момента над 700 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев и патриарх Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.

В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Райна Кабаиванска и Веско Ешкенази, Миро, Графа и Виктория Георгиева, „Фондацията", Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Славин и Християна Лоизу, Люси Дяковска и A.V.A., Ненчо Балабанов, Крисия, Преслава и много други посветиха своите изпълнения на децата в беда и призоваха за подкрепа.

Като застъпници на „Българската Коледа“ на сцената излязоха и журналисти от трите национални телевизии, лекоатлетката Мирела Демирева – спортист на годината за 2016 г., Кубрат и Tервел Пулеви, академик Александър Балкански и тримата му внуци, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им и продуцентът Маги Халваджиян и неговият внук. Към призива за подкрепа се присъединиха и българските войни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които направиха видеоклип, посветен на „Българската Коледа".

В рамките на предишните тринадесет издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 3409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, общо 30 млн. лв. са събраните средства през годините и 229 лечебни заведения в цялата страна са получили като дарение съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация.