23 000 домакинства са без ток заради бурите

Бедствие в Австралия. 25 000 евакуирани заради циклон с ветрове над 260 километра в час. „Деби”, който вече премина през островите, удари Куинсланд в 7 часа българско време с проливни дъждове и вятър със скорост повече от 260 км/ч.

Районът на Куинсланд е селскостопански, а досега не е бил връхлитан от толкова мощна буря. Домовете са стари и не се знае дали ще издържат, предупредиха властите.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЦИКЛОНА И КАК ХОРАТА ОБЕЗОПАСЯВАХА ДОМОВЕТЕ СИ

„Това е унищожителна буря, за която жителите на Куинсланд трябва да са наясно, че ще причини големи щети. За съжаление смятам, че ще има и пострадали, дори жертви. Затова трябва да сме подготвени за нея”, коментира Ян Стюарт, директор на полицията в Куинсланд.

Повече от 23 000 домакинства са без ток. Почти 200 училища и 250 детски градини прекратиха занятия. Летищата в района са затворени, а всички полети - отменени.

„Повече от 23 хиляди домакинства са без ток. Почти 200 училища и 250 детски градини прекратиха занятия. Летищата в района са затворени, а всички полети – отменени”, обясни премиерът на Куинсланд Анастейша Палазчук.

Циклонът "Деби" е толкова мощен, че той се вижда ясно и от Космоса.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.