Политическите консултации при Румен Радев продължават

Консултациите преди връчването на мандат за съставяне на кабинет продължават и днес. Президентът Румен Радев приема ръководствата на ГЕРБ и на БСП

Вчера държавният глава прие Обединените патриоти, ДПС и ВОЛЯ. Очаква се мандатът за съставяне на правителство да бъде връчен до края на седмицата. 

По темата

Какъв е възможният състав на кабинета по предварителни данни?

Засега е ясен само постът на Бойко Борисов. Според слуховете вицепремиери ще бъдат Томислав Дончев, Лиляна Павлова и двама патриоти – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Предполага се, че Владислав Горанов ще поеме Министерството на финансите. По непотвърдена информация Теменужка Петкова ще остане начело на енергетиката, Ивайло Московски – на транспорта, а Калин Георгиев – на вътрешните работи.

Очаква се депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Милена Дамянова да станат съответно здравен министър и образователен министър. Ивелина Василева ще остане начело на екологията.

За Министерството на правосъдието се спрягат две имена – на Екатерина Захариева и на бившия председател на Народното събрание Цецка Цачева.

Според слуховете Обединените патриоти ще поемат социалното министерство, на икономиката, на туризма и на културата. Възможно е Искрен Веселинов да отговаря за социалната политика, а Славчо Атанасов – за културата.

Репортер: Деница Суруджийска

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.