За последните 3 месеца държавата е събрала 1,6 млрд. повече от 2016-а, заяви той

"За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда лева повече приходи в държавната хазна (от данъци и акцизи - бел.ред.) в сравнение със същия период от миналата година". Това заяви в "Здравей, България" служебният премиер Огнян Герджиков.

По темата

Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост от митниците и НАП. 

Седмица преди да приключи мандата си, служебният министър-председател заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест". 

Служебният премиер коментира предложението да се забрани на българите в чужбина да гласуват, ако не са живели в България през последните 3 месеца. Според него този законопроект е бил прибързано афиширан. 

"Този въпрос трябваше да бъде поставен на широко обществено обсъждане. Фиксирането върху идеята за 3 месеца уседналост фетишизира правото на гласуване на хора, които са скъсали с България, които плащат данъците си на друго място, и които имат страната ни само за туристическа дестинация. Не смятам, че е редно тези хора да решават как ще се управлява страната ни”, смята той. 

Същевременно Герджиков се изказа срещу правото на вот на онези наши сънародници, които не знаят български. 

"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата. Те са нарушители на Конституцията ни, където е указано, че българският език е задължителен", категоричен бе служебният премиер.

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не oбича да дава оценки, когато има недостиг на фактология. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.