Остава ли напрежението след масовия бой, завършил с убийство?

След убийството при масоив бой в Кюстендил десетки граждани излязоха на протест. Впоследствие част от тях се оплакаха от интернет заплахи. Междувременно в сряда съдът в Кюстендил остави за постоянно в ареста 19-годишния Алекс Анков - основен заподозрян за убийството на Валери Дъбов в центъра на града в неделя.

„Бях качила профилна снимка на починалото момче в знак на съпричастност. Получих съобщение от момиче, което съдържаше смъртни заплахи. Качих кореспонденцията в групата „Аз съм от Кюстендил”. Малко след това момичето ми писа, за да се извини”, заяви в ефира на „Здравей, България” заплашената Миглена Петкова. Тя допълни, че и други хора са получили подобни съобщения от същото момиче. Според нея това е фейк профил.

След убийството: Кюстендилци настояват за спешни мерки за сигурност

„Не съм обиждала никого в коментарите си. Смятам, че ромите и българите трябва да имат както права, така и задължения. Не ме притесняват подобен вид заплахи”, каза още Миглена Петкова.

„Убеден съм, че от ГДБОП следят подобни съобщения внимателно. За нас е важно да няма етническо напрежение. След случая няма напрежение в града. Всички подобни инциденти ще ми бъдат докладвани и те ще бъдат разследвани отново”, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.