Галя Щърбева разказва за последните дни на една ферма

Мария Колева посвещава 30 години на животните, киселото мляко и съвършения вкус. Тя се явява шест пъти на фестивал за кисело мляко в Трън и го печели. Сега обаче Мария отброява последните дни на своята ферма. 

„Любовта ми към животните започна още от детска възраст. Винаги съм си мечтала за малка ферма. Завършила съм специалност "животновъдство" - така продължи голямата ми любов към животните. На тях съм отдала свободното си време. Не съм ходила на почивка. Това е много тежък и неблагодарен труд”, разкри Мария Колева.

"Да хванеш гората": Последните мохикани от село Априлци (ВИДЕО)

„Първото си кисело мляко направих на 19 години. По принцип не съм използвала продукта до тази възраст. Миришеше ми и дори не съм го вкусвала. Когато започнах сама да го приготвям, исках да го направя така, че да мога да го консумирам. Мисля, че постигнах съвършения вкус”, разказва тя.

„Да хванеш гората”: Живот в малка къщичка на колела

„За да изхранвам животните и семейството, ми се налага да работя в чужбина. Работя в Испания в селското стопанство, за да си покривам елементарни нужди. Заради сушата млякото ми намаля наполовина. С това, което произвеждам, не мога да се изхранвам. Искало ми се е да се откажа и ако това стане, няма да мога да го преживея”, споделя Мария.

Целия разговор с Мария Колева гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.