Според нея Българският спортен тотализатор е на загуба

Това, че някой не е спазвал правилно текстовете на Закона за хазарта, не означава, че има неравнопоставеност, заяви председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова, предаде БГНЕС.

Горанов: Организатори на лотарийни игри са плащали не 15% върху оборота, а такси и комисионни

Менда Стоянова взе участие в инициираните от опозицията разисквания, в които от БСП настояха финансовият министър Владислав Горанов да изготви и представи на депутатите детайлен анализ на постъпленията от данъци и такси в хазартния сектор. От ГЕРБ подчертаха, че ще подкрепят искането, но не в частта му за детайлната информация за бюджетните постъпления по отделни лицензирани оператори. Според Менда Стоянова предоставянето на подобна информация публично е в нарушение на закона.

Управлението на хазарта минава на подчинение на Министерския съвет

„Това, че някой е прилагал законът правилно – Държавният спортен тотализатор, а друг е прилагал закона в свободно творчество, не може да бъде мотив за искане за подобна информация“, смята Стоянова. Пред депутатите тя бе категорична, че държавното предприятие Български спортен тотализатор е на загуба, единствено и само заради лошия мениджмънт. „Не е причина законът“, уточни тя.