Д-р Пиер Кори е категоричен, че няма съмнения относно ефикасността на Ивермектин

Един от най-известните американски пулмолози – д-р Пиер Кори, заяви, че няма съмнения относно ефикасността на Ивермектин в битката с коронавируса. Специалистът е член на Американския съюз за спешна помощ на първа линия срещу COVID-19.

„Има само куп доказателства, подкрепящи използването му и той се прилага ефективно в много части на света. Това лекарство обаче представлява заплаха за фармацевтичната индустрия и най-големите финансови интереси в света“, коментира лекарят пред newstalk.com, цитиран от kmeta.bg.

Американски учен изготви схема за профилактика на COVID-19 с ивермектин

Според него, ако се признае ефикасността на Ивермектин при лечение на коронавирус, както и превантивното му действие, ще се случат три основни неща: спешната и донякъде задължителна ваксинация няма да е нужна, колебанието към ваксините ще се увеличи и няма да има нужда от нови антивирусни лекарства, които се разработват в момента.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че не са проведени достатъчно проучвания на Ивермектин, които да позволят медикаментът да се използва срещу COVID-19.

Д-р Кори определи тези констатации като „абсурдни“ и обвини агенциите, че умишлено подвеждат пациентите. Той каза, че са напраювени 60 контролирани проучвания с Ивермектин, 30 от които са били със заразени, избрани на случаен принцип.

НАРЕД С ВАКСИНИТЕ: Как да се предпазим от COVID-19

„Резултатите показаха огромен спад на смъртността, хоспитализацията, времето до пълно възстановяване и периода на изчистване на вируса“, обясни той. И добави, че Ивермектин не е заместител на ваксините, но може да се използва успоредно в страни с високи нива на ваксинация и като евтина алтернатива в държави с ниски доставки на ваксини.

„Нашата цел е да накараме агенциите да дават повече информация за Ивермектин, но това е почти невъзможно. Съжалявам, че ще да кажа това, но трябва да го знаете – повечето от здравните агенции са зависими“, завърши специалистът.