Летищата в Ню Орлиънс и региона не разрешават полети

Повече от 800 хиляди души останаха без ток в Съединените щати, въпреки че  ураганът Айзък отслабна до тропическа буря. В Ню Орлиънс обявиха полицейски час от залез до изгрев слънце. Властите в Луизиана и Мисисипи предупредиха, че опасността не е намаляла.

 

Спасителни екипи обикаляха няколко крайбрежни района, които бяха заляти от придошлите води. Въпреки предупрежденията много хора не напуснаха домовете си. Това принуди властите да разпратят патрули в наколко области в Луизиана и Мисисипи.

 

Особено тежко е положението югоизточно от Ню Орлиънс, където според кмета на града 800 къщи са под вода. Губернаторът на Луизиана заяви, че спасителни екипи с лодки са извадили 34 души от придошлите води. Други 15 са били евакуирано принудително от наземни екипи.

 

Най-силно засегнатият район е извън рамките на струващите 14 млрд. долара диги и шлюзове, с които беше ограден Ню Орлиънс след опустошителния ураган Катрина.

 

Айзък няма разрушителната сила на Катрина, но се придвижва с едва 15 км в час, което задържа зоната на ветрове и проливен дъжд над гъстонаселени райони. Летищата в Ню Орлиънс и региона не разрешават полети.  Морските пристанища и портовете по бреговете на река Мисисипи са затворени. Изолацията на Ню Орлиънс стана пълна, след като в сряда бяха спрени и влаковете.