Ако имате проблемна кожа, специалистите препоръчват да изберете билков крем...

 

Въпреки огромния технологичен напредък, все по-често обръщаме поглед към природата и търсим в нея отговори на въпроса – как да постигнем съвършен външен вид? 
 
В „Клуб Нюз” представяме на вашето внимание подбрани съвети за здраве и красота, вдъхновени от екологично чисти растения и ботаникус билки. 
 
Най-важният критерии, когато избирате козметика е, да проверите съдържанието. Ако на опаковката е обозначено, че в състава присъстват парабени или някои от множеството вредни Е-та, най-добре моментално се откажете от покупката.
 
Ако имате проблемна кожа, специалистите препоръчват да изберете билков крем. Той има способността да регенерира изтънената и увредена кожа. Все по-популярни стават продуктите със съдържание на морски зърнастец. Той може да се похвали с богато съдържание на витамин С, което многократно превишава това в портокалите и лимоните. 
 
Билковите кремове със съдържание на лайка нормализират възпалената и чувствителна кожа. Маслото от иланг-иланг действа универсално и влияе положително както на сухата, така и на мазната кожа. 
 
За проблемната кожа се препоръчват кремове със съдържание на успокояваща тамянова смола и масло от чаено дърво. Чаеното масло е най-ефективното антисептично средство. 
 
Очаквайте другата седмица още полезни ботаникус съвети, директно почерпени от чистотата и изобилието на природата. 
 
И не забравяйте - не спирайте да се грижите за вашата кожа и добро настроение!