Нов сезон у нас на музикално шоу №1 в света

Най-големият и успешен риалити формат за неоткрити музикални таланти X Factor се завръща в ефира на Нова ТВ с втори сезон тази есен.
 
След успешното премиерно издание у нас през 2011 година, музикално шоу №1 в света отново хвърля ръкавицата към всички, които вярват, че притежават елемента X Factor – онова качество, което превръща обикновените хора в звезди от световна величина. 
 
Всички претенденти могат да се записват за участие на сайта на предаването - http://xfactor.novatv.bg/. Нетърпението на младите таланти е толкова голямо, че дори без обявен кастинг вече има над 1000 души, регистрирали се за участие.
 
Първото издание на X Factor у нас пожъна изключителен успех, като доказателство за това е реализацията на всички негови звезди. В момента голяма част от тях са сред най-популярните и обещаващи имена на родната музикална сцена, създават хит след хит, а други дори продължават похода си и в световно утвърдени формати.
 
Финалистите, чиято награда беше продуцентски договор с Вирджиния Рекърдс, се впуснаха с летящ старт в музикалния бизнес. След като засне пилотното си видео в Лондон, в компанията на легендарния Саймън Кауъл, победителят Рафи доказа, че титлата „X Factor на България” е повече от заслужена. С харизма, музикален талант и артистизъм той триумфира и в „Като две капки вода”. В момента бургазлията работи по издаването на два нови сингъла, които следват успеха на дебютното му парче и абсолютен хит „4321”, както и участието му в Олимпийския хит на 2012 година „Навсякъде по света”.
 
Ангел също доказа, че е роден победител, като вдигна купата на Dancing Stars над главата си. Най-атрактивният и нестандартен тандем на българската музикална сцена Ангел & Моисей не само си спечелиха наградата „Дует на годината”, но вече имат три хит сингъла и няколко колаборации.
 
С два реализирани хита е и другият финалист в шоуто – Богомил. Атрактивната Сани Алекса пък директно влезе в клубовете с две песни, едната от които в колаборация с Бобо. Макар да не успя да стигне до финала, старт за музикалната си кариера след шоуто получи и Михаела Филева, чието съвместно парче с Графа и Venzi „А дано, ама надали” обещава да се превърне в летен хит. 
 
Стела и Джийсън Брад Луис също направиха дебют с нови песни. Последният не само записа собствено парче, но дори Ваня Щерева се довери на ексцентричността му за графичното оформление на един от нейните романи.
 
Така X Factor с основание може да се определи като генератор на звезди и шоуто в родния ефир, успяло да наложи най-много млади таланти. Кои обаче ще бъдат следващите X Factor-и? Кой ще бъде водещият и кои ще са хората, които ще имат отговорната задача да бъдат едновременно съдии и ментори на участниците – това ще стане ясно тази есен по Нова ТВ с втория сезон на музикално шоу №1 в света X Factor.