Колоритни и нестандартни таланти изумяват журито по време на прослушванията

Най-успешното музикално шоу  в света  отново разтърси България, още преди да е  в ефир. В периода от 16 до 25 юли журито на X Factor се срещна с кандидат-звездите в градовете Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Огромен брой желаещи се явиха на кастингите за втория сезон на музикалния формат.

Сценична треска и вълнение се вихреше сред младите таланти. Кандидатка припадна по време на своето прослушване и се наложи екипът да я свести. Съпреживяни емоции изпитваха и много от кандидатите, които плачеха заедно със своите родители от вълнение, докато дойде редът им да изпълнят своите песните.

Музикалните предпочитания на младите таланти бяха в тон с актуалните световни тенденции. Най-предпочитаната песен, която кандидатите избраха, е Rolling In The Deep на Адел, следвана от победителя в X Factor USA Джеймс Артур и хита му Impossible.

Журито на X Factor отново откри дарования в необичайни обвивки. Сред кандидатите се откроиха безброй самоуки таланти и спортисти с мечтата да завладеят голямата музикална сцена. Футболисти, баскетболисти, състезателки по художествена гимнастика, смолянски отшелник  и дори момиче от страниците на Плейбой впечатлиха комисията на X Factor.

Кандидатите за музикална слава бяха подкрепени по време на своите изпълнения от известни родни звезди. Особено емоционално премина прослушването в  Бургас, където  специален гост беше победителят от първия сезон на X Factor Рафи.

Последен шанс за всички, които искат не само да спечелят X Factor, но и да се превърнат в новите музикални звезди, са кастингите в София. На 26, 27, 28 и 29 юли екипът на шоуто очаква всички таланти в НДК.