Тя разпознава X Factor

Мария Илиева – изпълнителят с над 20 хит сингъла №1  и над 30 награди и отличия за музика и стил, отново ще бъде съдия в  X Factor.

Поп кралицата, която вече 12 години блести на родната сцена, категорично е доказала, че музикалният й талант и стил са от истинска световна величина. Името й се нарежда сред малкото звезди, изявили се на прочутата парижка зала „Олимпия”. Нейната харизма и глас изпълниха и една от най-големите концертни зали в света  –  „Арена Атлантико” в Лисабон. Мария Илиева е единственият гост-изпълнител в международното турне на португалската мега звезда Тони Карейра, с когото записаха съвместна песен „O Primeiro Grande Amor” (Първата голяма любов) под съпровода на Лондонския симфоничен оркестър. Талантът й заслужено я отвежда и на една сцена с имена като Джордж Майкъл, Дани Миноуг, Симпъл Майндс, Симпли Ред,  Дзукеро, Скорпиънс и други световно утвърдени изпълнители.

Последният й хит „Играя стилно” за пореден път доказа, че музикалната й кариера продължава да оставя своя дълбок и изключително стилен отпечатък върху българската поп музика. 
За  да откриеш новия  X Factor на България, самият ти трябва да го притежаваш. А Мария отдавна не оставя никакво съмнение за това.

Ето защо тя отново става част от музикално шоу №1 в света.  

Да бъдеш съдия в X Factor за втори път – повече привилегия или още по-голяма отговорност е това за теб?
Усещането да си част от най-мащабния музикален риалити формат в света е несравнимо, а отговорността – огромна. Всяко решение променя съдби и в немалка степен определя бъдещето на българската музикална индустрия. За мен е чест да бъда съдия и във втория сезон и нямам търпение да открием новия X Factor на България.

Какво искаш да видиш във втория сезон на X Factor?
Талантливи и ярки личности, които ясно са осъзнали, че музиката дава смисъл на живота им и са готови да го докажат.

Според теб как първият сезон на X Factor промени родния музикален пазар и промени ли го изобщо?
Горда съм, че именно участниците в първия сезон на X Factor дадоха началото на своеобразна революция в българската музика. Факт е, че това е първият формат в България, чиито финалисти стартираха успешни музикални кариери и две години по-късно те все още са №1 във всички класации. Безкрайно щастлива съм да бъда свидетел на техните успехи и съм сигурна, че тази година X Factor манията ще ни завладее отново и ще бъдем свидетели на появата на още нови музикални звезди.

Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор този път?
Опитът по света показва, че победителят може да бъде от всяка една категория. Затова не бързам да изразявам предпочитания, засега си пожелавам силни и открояващи се състезатели.

За теб кой артист, български или световен, е най-яркият пример за това какво представлява X Factor?
Ако погледнем истински големите и успели музикални артисти – и български, и световни, отговорът веднага става ясен. Всеки един от тях има синергията от качества, които превръщат един добър изпълнител в звезда. Точно това търсим и ние. Наричаме го фактора “X”.

Кое е най-важното, на което вие успелите изпълнители, можете да научите младите таланти, които тепърва прохождат?
На постоянство, дисциплина, вяра в мечтите и здрав труд. Тези качества са ценни и задължителни не само в рамките на шоуто, но и за бъдещата им музикална кариера.

12 години на музикалната сцена, десетки №1 хитове и също толкова признания – кои са следващите върхове, към които се стреми Мария Илиева?
Само най-високите!