В продължение на шест дни пред журито ще се изправят над 250 кандидати

Един от най-оспорваните и интересни етапи в музикално шоу №1 в света X Factor стартира на 13 август – прослушванията на живо. За първи път кандидадите не само ще стъпят на истинска сцена, но и ще се изправят пред четиримата съдии – Мария Илиева, Саня Армутлиева, Заки Соколов и Любо Киров.  

И четиримата вече са готови да заемат съдийските си места, като оставиха на заден план всички професионални ангажименти. Мария Илиева преустанови музикалните си участия по морето, а управителят на Вирджиния Рекърдс – Саня Армутлиева, се очаква да влезе в залата на прослушванията след завръщането й от Лондон. Готова да посрещне новите музикални надежди е и мъжката половина от журито – Заки и Любо. В предаването „Здравей, България” двамата признаха, че очакват разнообразие от кандидати – както хора, за които музиката е призвание, така и такива, които никога не е трябвало да се захващат с нея. 

В продължение на шест дни пред журито ще се изправят над 250 кандидати. Най-много таланти има от град София, следвани от участниците от Варна, Пловдив, Русе и Бургас. Не всички претенденти обаче, явили се на кастингите по градове, ще участват в предстоящите прослушвания на живо. Голяма част от тях не бяха допуснати да продължат, тъй като не отговарят на условията за навършени 16 години. 

Прослушванията на живо ще се проведат на 13, 14, 16, 17, 19 и 20 август. Всички, които искат да станат част от публиката, могат да получат покана, като се обадят на телефон 0885 613 363, а повече информация могат да намерят на сайта на X Factor - http://xfactor.novatv.bg