„Всяка неделя” в ефира на Нова ТВ

Едно от най-успешните и доказали се имена в българската журналистика Кеворк Кеворкян възражда легендата „Всяка неделя” в ефира на Нова ТВ в началото на септември. 

Предаването, утвърдило се през годините като истинска институция, се завръща на екран във вида, в който го познават поколения българи. Зрителите отново ще гледат емблематичната рубрика „Събеседник по желание”, както и другата запазена марка – телемостове от различни краища на света. Те ще си припомнят характерните за предаването провокативност, динамика, задълбоченост и не на последно място – неподражаемия стил на неговия водещ.

За автентичното усещане допринася студиото, което запазва оригиналния дизайн. Без промяна са графичният облик, музиката и, разбира се, денят и часът на излъчване – всяка неделя от 17.00 до 19.00 ч. Продуцент на предаването е „Междинна станция”.

В тоталитарните години „Всяка неделя” е най-яркият социален отдушник на телевизионната публика – наричана „Следобедната църква на българския народ”. Спирана е няколко пъти. В предаването се разгаря един от най-големите медийни скандали в Източния блок – след интервюто на Кеворкян със съветския академик Николай Амосов, който отрича един от основните постулати на комунистическата идеология. Програмата окончателно е спряна през юни 1989 година, но е възстановена веднага след промяната на 10 ноември същата година. Третото й издание през годините 2000 – 2005 година също е несъмнен лидер в областта на публицистиката.

През всичките години на съществуването си предаването винаги е територия на свободното слово и новаторските експерименти. В редица проучвания през годините зрителите посочват „Всяка неделя” и нейния водещ като най-успешната програма и най-успешния водещ.