Латино звездата впечатлен от нестинарските танци

Световноизвестният Тони Карейра пристигна в София, за да помогне на Мария Илиева в отсяването на музикалните таланти, които ще пеят на големите концерти в X Factor. За страната ни той е чувал малко – познава Мария Илиева, познава отчасти и футбола ни, но смята, че музиката е универсална навсякъде по света, затова няма как да не чувства България близка до сърцето си.

Латино звездата заяви, че няма търпение да опита традиционните български ястия. На специална вечеря в негова чест Тони успя да се докосне и до българската народна музика, ракията и хорàта. Силно впечатлен обаче остана от нестинарските танци, тъй като за първи път вижда подобна традиция. 
 
„Най-много ми харесаха човещината и топлият, сърдечен прием. И ние сме гостоприемен народ, и ние обичаме да посрещаме – именно това е качеството, което ми допада най-много у българите", коментира преживяването си Тони. 
 
Ето какво разказа той за първото си посещение в България и приключенията в X Factor:
 
Какво е чувството да бъдете в България за първи път?
Аз много обичам да пътувам. Винаги се радвам да открия нови страни. А за вашата страна съм чувал много хубави неща именно от Мария. 

Смятате ли, че в X Factor България може да срещнете таланта, с когото някой ден да запишете обща песен?
Ще бъде чудесно. На мен ми е страшно интересно. В Португалия също съм бил член на жури в подобно на X Factor шоу и съм убеден, че за хората, които са изградили вече кариера, е много добрa възможност да помогнат на младите таланти със своя опит. 

Какво Ви впечатлява в един изпълнител?
Две неща: първо да видя дали се труди, дали работи върху себе си, защото е абсолютно задължително, и на второ място – харизмата. 

Смятате ли, че български изпълнител би могъл да пробие на латино пазара?
Да, защо не. Това шоу е отворено за хора от всички възрасти. Разбира се, зависи от изпълнителя. Ако латино изпълнител се приема добре тук, защо да не се случи същото и с един българин – да се приема добре на латино пазара.

Какъв бихте били като съдия, какво очаквате от кандидатите?
Сложно е да бъдеш съдия. Сложно е да даваш оценка на другите. Винаги съм се опитвал да бъда едновременно строг, взискателен, но в същото време справедлив и съпричастен с емоциите на всеки. Освен това никога няма да реша с хиляда процентна сигурност, че съм преценил правилно, такъв съм си. Но това, което е важно, е как хората, на които говориш, а именно кандидатите, се вслушват в казаното, в преценките. Дали ще спечелят или не, няма значение. Важно е да извлекат поуката от тези оценки. 

Какви качества трябва да притежава новият X Factor на България?
Талант и скромност.
 
Как ще помогне Тони Карейра на Мария? Ще бъде ли строг, но справедлив към участниците? Всичко това ще разберем във втория сезон на X Factor – от 9 септември по Нова ТВ.