26 участници продължават в следващия етап

Момчета, момичета, групи и кандидати над 25 години – в новия епизод на X Factor ще стане ясно кой съдия на коя от тези категории ще стане ментор.
 
След дълги обсъждания продуцентите на шоуто ще кажат своята тежка дума – противно на очакванията, че Мария отново ще поеме момичетата, този път тя ще се грижи за „Групите”. Поп дивата стартира музикалната си кариера именно като вокал на група, затова и тя ще се застъпи за тази категория. Заки, който многократно е заявявал желанието си да отговаря за „Момичетата”, ще получи този шанс лично от Маги Халваджиян. Саня бъде ментор на „Момчетата”, а Любо - на „най-любопитната и колоритна” според него категория – „Мъже и жени над 25 години”.
 
Освен разпределението на съдиите, зрителите ще видят и какъв ще бъде изходът от тренировъчния лагер. Драматични обрати, забавни моменти, сълзи и радост ще съпътстват двучасовия епизод.

От сцената на X Factor ще си тръгнат участници, които вече спечелиха симпатиите на публиката. Дъщерята на Ваня Щерева – Мила, безспорно е една от тях. Въпреки че в последния епизод тя призна, че не е готова да продължи напред в шоуто, нейното изпълнение събра близо 27 000 гледания във Vbox7. 
 
26 участници продължават в следващия етап „Къщата на съдиите”, където менторите ще бъдат изправени пред най-трудния избор – да изберат финалистите в шоуто.