Какво предстои за талантите след финала на X Factor по Нова ТВ

„Вече имаме селектирани песни за Жана и ще колаборираме с интересни български и чужди автори” – така Саня Армутлиева обяви, че вече тече работата по първия сингъл на Жана - новия X Factor на България. Тя обеща, че още през февруари-март може да очакваме и първото й видео.

Пътуване до Лондон също е част от бъдещите планове на новия победител в музикално шоу №1 в света. Там Жана ще бъде представена на екипите на Syco и Sony Music, които отговарят за артистите на X Factor по целия свят, като най-вероятно ще се срещне и със създателя на шоуто Саймън Кауъл.

„Това беше моята цел – да стигна дотук”, заяви развълнувана самата Жана. В студиото на „Събуди се” победителката призна, че за нея това е сбъдната мечта и в началото дори не е подозирала, че ще стигне толкова далеч. В ефира на Нова ТВ тя заяви, че иска да покаже на България нещо ново, да вкара в песните нещо различно и да комбинира различни стилове. „Няма какво да ме спре…”, допълни уверено тя.

Сериозни музикални планове предстоят и за втория финалист – рап сензацията в шоуто Наско, който на 21 декември празнува своя 17-и рожден ден. По повод рождения му ден Саня Армутлиева го изненада със специална новина за него – той също ще пътува до Лондон, за да се срещне с екип от световни музикални специалисти. Утвърдено име у нас вече работи по неговия първи сингъл, който се очаква да излезе през първите месеци на 2014 г.

След вчерашното успешно изпълнение между Ана-Мария и Богомил, третият финалист в шоуто – Ана-Мария, може да очаква своя първи дует с финалиста от първия сезон Боги.

Продуцентът на шоуто Маги Халваджиян обобщи успеха на втория сезон на X Factor и благодари на своя екип, че е успял да покаже разнообразието на българския талант и да запази позитивния дух на предаването. Той обаче допълни, че най-сериозната работа за участниците едва сега започва и че единствено от тях зависи как ще използват възможността, която X Factor им е предоставил. Той подари на Саня Армутлиева статуетка с формата на ключ сол с посланието, че предава в нейни ръце талантите, които X Factor е открил, за да продължат успешно пътя си напред.

„X Factor започва сега”, обобщи и Заки, допълвайки, че успехът на всеки от тях оттук нататък зависи от тяхната дисциплина, търпение, упоритост и амбиция. Той не скри, че изминалите шест месеца за него са били истинско пътешествие между най-хубавите му години на музикалната сцена и поглед в бъдещето на българската музика.