Най-успешното женско предаване в българския ефир отпразнува 10-ти рожден ден

Най-успешното женско предаване „На кафе” отпразнува своя 10 рожден ден в ефира на Нова.  През тези години шоуто се  превърна в синоним на професионализъм, новаторство и лидерство. По повод юбилея събрахме някои любопитни и забавни факти, запечатали се в спомените на екипа и зрителите.

Първите гости: Кристина Димитрова и Андрей Баташов са първите, които през 2000 г. прекрачват прага на студиото на „На кафе”

Превъплъщенията на Гала: в името на предаването чаровната водеща е влизала в какви ли не роли и превъплъщения: била е ковач, леяр, хлебопекар, боклукчия, продавала е плодове и зеленчуци на сергия... водила е дори с ролки на косата и по пижама. И още – варила е ракия, карала е трактор, стреляла е с оръжие, играла е ръгби и кърлинг, качвала се е на симулатор на пилотна кабина, водила е под вода... и без притеснение, влиза в женския затвор в търсене на вълнуващи човешки истории

Винаги преди ефир: задължителният ритуал на Гала преди всеки ефир е да се прекръсти

Гостите: освен множество гости и представители от всички сфери на обществения, културен и политически живот, в студиото на „На кафе” са влизали и разнообразни представители на животинския свят – от познатите крави, кучета, овце, магарета и коне до по-екзотични като змии, тарантули, орел, тюлени и дори камила

На всеки километър: репортерите на „На кафе” са предавали на живо от какви ли не места – от връх Вола, от въздух, от пещера, от контролната зала на АЕЦ Козлодуй, от открито море, под вода и дори куриозни локации като... макет на дебело черво.

VIP присъствие: в откровена изповед пред Гала са заставали VIP имена като Памела Андерсън, Парис Хилтън и един от най-известните британски актьори – Бен Крос, който откровено признава в ефир: „Гала е по-красива от холивудска звезда”

Рекордите: най-дългото предаване на „На кафе” продължава цели 6 часа без прекъсване. Поводът е сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, когато коментатори в студиото и множество директни включвания с кореспондента на Нова от Лондон Галя Щърбева правят зрителите свидетели на едно от най-важните събития в съвременната история на Великобритания. Най-дълго просъществувалият декор е настоящият – Piazza de Gala, решен в стилистиката на автентична италианска пиаца. Не случайно, за неговото откриване се пресъздава атмосферата на истински оживен площад – с мажоретки, циркови артисти, музиканти и над 50 други гости. 

Цифрите: представен в цифри, 10-ият юбилей на „На кафе” изглежда по следния внушителен начин: над 2 000 предавания и над 6 000 часа жив ефир.

Сигурни сме, че през следващите години екипът на „На кафе” ще продължи да изненадва и забавлява зрителите на Нова, а на 20 юбилей компилацията от забавни и любопитни моменти ще бъде още по-голяма.