Известни са първите пет малки таланти, класирали се за четвъртфинал в шоуто следващата сряда по Нова

С брилянтни изпълнения, атрактивни танци и бийтбокс стартира шоуто за най-талантливите пеещи деца в България „Големите надежди“ в сряда по Нова. Малчуганите очароваха с гласови способности и артистичност, но на финала на първия концерт на живо само пет от тях събраха най-много зрителски гласове и заслужиха място на четвъртфиналите. 

Ерика Адамс от Пловдив, Едит Бялкова от Малко Търново, гаражната банда Little Stars от Добрич, Радослав Димитров от Аксаково и Радко Петков от Троян – това са първите пет големи надежди, които ще продължат в следващия етап на шоуто. 

Най-много зрителски гласове събра родената в Колорадо 10-годишна Ерика с изпълнение на Any Time You Need a Friend на Марая Кери. „Много обичам да правя добро и да дарявам”, казва Ерика. Тя вече има благотворителен концерт за гърба си – заедно с нейни приятели успява да напълни залата на Пловдивския театър, а събраните 9600 лева дарява на детска онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги“. 

Другата даровита дама, която спечели сърцата на зрителите, бе малката Едит от Малко Търново със зареждащо изпълнение на песента на Поли Генова „На инат“. Макар уроците й по пеене да се броят на пръсти, тя успя да впечатли не само публиката, но и звездните коментатори. 

Истински взрив предизвика 10-годишният Радослав Димитров с перфектно изпълнение на „Черната овца“ на „Ахат“. Рокаджията Звезди, който бе сред гостите на „Големите надежди“, не скри възхищението си от малкия талант. „За мен не са толкова важни наградите, а чувството, което предавам на публиката“ – с това изказване малчуганът предизвика още аплодисменти в залата.

„Явно българските деца са много по-талантливи, отколкото сме си представяли“, коментира Любо Киров след изпълнението на Ain’t No Sunshine на 10-годишния Радко Петков. Носителят на множество първи награди, сред които големият приз в конкурса „Новите гласове“ на БНР, бе похвален и от Веско Маринов за перфектната си вокална техника и дори покани талантливото момче да участва в негов концерт.

Накрая, но не на последно място „Революция Z” превзе сцената на „Големите надежди“. Гаражната рок банда Little Stars доказа с изпълнението си, че трябва да се прекръсти на Big Stars, а Любо им пожела след гаража да превземат пълни зали и дори стадиони.

Макар че няма да ги видим отново на сцената на „Големите надежди”, не по-малко вълнуващи бяха изпълненията и на останалите претенденти за слава - близнаците Владислав и Дилян Димитрови от Добрич, Деница Русева от Аксаково, Христо Ваташки от София, Стефани Маринова от Добрич и Валерия Стоянова от София.

Кои ще бъдат следващите десет малки таланти, които ще се качат на голямата сцена - зрителите ще видят следващата сряда, 19 март, от 20.00 ч. във втория концерт на „Големите надежди” по Нова.