Гледайте фантастичния екшън от 22.45 ч. по Нова

Нова телевизия е подготвила приятна изненада за любителите на фантастичния жанр в празничната неделна вечер с филма „Хрониките на Ридик”.

Лентата едва ли има нужда от представяне, тъй като през последните години придоби култов статус по целия свят. Това не трябва да ни учудва, защото рядко се появява добра фантастика, която да не е римейк или екранизация по книга. Точно такъв е случая с поредицата за страховития убиец Ридик на режисьора Дейвид Туохи. Пет години след първата част – „Пълен мрак”, се появява „Хрониките на Ридик” - продължение, което според мнозина е по-добро от оригинала. 

Вин Дизел, в ролята на Ридик, прекарва години в бродене сред забравени светове на галактиката, бягайки от наемни войници, които имат за цел да приберат награда за неговата глава. Беглецът попада на планетата Хелион, населявана от мултинационално общество, подчинено на деспота Лорд Маршал – водач на армия от войници, известни като Некромонгъри. Заточен в подземен затвор, където разликите в температурите между арктическите нощи и вулканичните дни са огромни, Ридик среща Кира, единствената оцеляла от неговото минало. Опитите му да освободи себе си и Кира го довеждат до командния кораб на враговете му, където е въвлечен в апокалиптична битка на живот и смърт.

Не пропускайте да видите тази история, съперничеща по своята епичност на „Междузвездни войни”, тази вечер от 22.45 ч. по Нова.