Гледайте в Темата на Нова днес от 19.30 ч.

„Код: Червено” е онзи популярен код, с който всеки ден синоптиците предупреждават за опасностите на времето. Това е и заглавието на Темата на Нова днес от 19.30 ч. по Нова. Репортерът Николай Василковски с помощта на своите колеги – кореспондентите на Нова във всички бедстващи точки на страната, търсят причините за масивните наводнения, сполетели България през последния месец. Пороите във Варна взеха и първите жертви на водната стихия.

Кой разсърди времето? Това се питаме всеки път, когато ни застигне порой или градушка. Когато водата нахлуе вкъщи, удави домашните животни и погуби реколтата. Тази година гневът на природата е още по-силен. Само за месец България попадна в невиждан воден капан, който парализира цели градове. И пак се оказваме беззащитни пред стихията. Доказателства за това идват постоянно от почти всяка точка на България. Най-фрапиращото е, че за повечето наводнения са виновни не само капризите на климата.

Какви са причините за наводненията, може ли да се минимизира техният ефект и да се избегнат нови човешки жертви? Отговора в Темата на Нова тази вечер от 19.30 ч.