Какво е Star quality и защо момичетата трябва да са смели – отговаря Искра Милкова

Тя е най-чаровното доказателство, че талантът и харизмата намират поле за изява не само под светлините на прожекторите, но и извън тях. Представяме ви Искра Милкова – вокалният педагог в екипа на X Factor и нежният фактор в групата на момичетата. „Търсете персоналността! Когато дойдете на сцената на X Factor, трябва вече да сте намерили себе си!“, с тези думи тя се обръща към младите таланти. А самата Искра е категоричният пример за вече осъзната и изявена индивидуалност. След като завършва Музикалната академия, става солист на група The Dreams. Именно като част от нея, в продължение на години обикаля цяла Европа – пътува в Германия, Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Латвия и Дания. Настъпва обаче моментът, в който да се прибере у дома… и да поеме към следващото предизвикателство – открива свое вокално студио. „На около 2 месеца правим концерт, като събраната сума от билети отива винаги за благотворителност. Така ще е и занапред! Човек не трябва да чака да забогатее, за да започне да помага!“, категорична е неуморната дама. Кое е най-важното в професията на музикалния педагог и каква е разликата между световната сцена и тази на X Factor? Отговаря самата Искра.

Каква е разликата между сцената на X FACTOR и другите сцени, на които се изявяваш?

Разликата е, че сцената на X Factor крие огромната възможност за всеки, стъпил на нея, да се превърне в звезда. За целта обаче от изпълнителите се изисква да притежават много повече качества и умения в сравнение с изискванията на други сцени. Необходимо е онова, което по света е известно като Star quality – комплекс от качества, умения, силна персоналност и харизма, които да го отличават от всички останали и да привличат като магнит.

Позволяваш ли си да имаш любимци сред талантите, на които преподаваш?

Не бих могла! Щастлива съм да съм вокален педагог на най-готините момичета. И четирите са уникално талантливи, очарователни, нахъсани и всяка има огромен потенциал, който тепърва ще разгърне пред зрителите. 

Кое е най-голямото предизвикателство в професията на музикалния педагог?

Най-голямото предизвикателство за един вокален педагог е да открие силните страни на изпълнителя, с когото работи. Да извлече най-доброто, на което той е способен, да му вдъхне увереност и да му помогне да прояви своята персоналност и емоционалност във всяка една песен, всяка дума и всяка нота. Всичко това трябва да се случи за възможно най-краткото време.

Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?

Най-важното, на което бих искала да науча момичетата, е да са смели, да следват уверено мечтите си, да са готови да рискуват и да правят всичко, с което се захванат, с много отдаденост, хъс, любов и доброта.