Не пропускайте X Factor от 22.00 ч. по Нова

Британската поп звезда Джеймс Артър и едни от най-утвърдените имена в родната музика – Васил Найденов, Мариана Попова и дует „Авеню”, влизат в Къщите на съдиите, за да намерят новия X Factor на България. Това ще се случи тази седмица в музикално шоу №1 в света, когато Любо Киров, Велизар Соколов Заки, Саня Армутлиева и Мария Илиева ще разчитат на помощта на най-големите звезди на българската и световна сцена, за да изберат финалистите от своя отбор. 

Какво е да пееш Impossible пред изпълнителя на Impossible? Това предизвикателство ще се падне на едно от момичетата, чийто ментор е Саня. „Това е трудна песен, защото нямаш време да си поемеш въздух. Просто трябва да я атакуваш“, с тези думи британският X Factor Джеймс Артър ще се обърне към една от участничките. Срещата с него ще се окаже сбъдната мечта за момичетата на Саня, които ще дадат всичко от себе си, за да го впечатлят с глас, визия и татуировки.

Джем сешън в чест на Васил Найденов – така момчетата на Мария Илиева ще посрещнат емблемата на българската музика. „Поканила съм най-голямата звезда – човек ментор за поколения музиканти“, с тези думи Мария ще представи своя гост. Дори екипът на X Factor няма да успее да скрие вълнението си и ще поздрави големия българския изпълнител с изпълнение именно на негово парче.

В Къщата на Заки един дует ще се събере отново, за да намери достоен заместник – следващия най-добър дует или пък най-добрата група. Заки ще покани дуетната си половинка от „Авеню” Боби Иванчев. „Тази година търсим група, която да спечели шоуто. Няма по-подходящ човек за тази задача“, ще аргументира избора си Заки. „Смятам, че намерихме българските Destiny’s Child”, ще признае самият Боби, след като чуе изпълнението на триото Гери Никол, Мишел и Христина.  

Емоционална ще бъде обстановката в Къщата на Любо, където гост ще бъде Мариана Попова. Изпълнението на „Мой свят” на 28-годишния Момчил ще предизвика сълзи в очите на Любо и Мариана. „Сякаш самият Дими прозвуча в началото на песента”, развълнувани ще коментират те. 
   
Гледайте новия епизод на X Factor във вторник, 14 октомври, от 22.00 ч. по Нова.