Отговора ще научите от Николай Василковски в Темата на Нова тази вечер от 19.20 ч. по Нова

Колко струва природата? Отговор на този въпрос търси репортерът на Нова Николай Василковски в Темата на Нова тази неделя от 19.20 ч.

Още с появата си на тази планета човекът е изтеглил най-тежкия заем. Кредит от природата, по който векове наред не си плащаме редовно вноските. Нито водата, нито въздухът, нито гората обаче са ни дадени даром. Имаме избор – или да ги възстановим така, както сме ги заварили, или да плащаме с тежки жертви – наводнения, урагани, глад и смърт. В комерсиалния свят всичко се измерва в пари. Затова Николай Василковски пита: Колко струва природата?

Репортерът на Нова ще ни покаже един свят, където човек и природа говорят на един език - Швейцария. Държава с площ от 40 хиляди квадратни километра, в която животът върви с прецизността на часовник и всяко кътче природна красота се пази, колкото от закона, толкова и от хората. Където опазването на природните дадености стои далеч над бързите индустриални печалби. Където земеделските производители получават пари за това да не съсипват малкото останали запазени кътчета планинска красота.

Как се живее в един биосферен парк, ще ни разкажат репортерът Николай Василковски и операторът Росен Илиев  в Темата на Нова тази неделя от 19.20 ч. по Нова.