Аби Дойл бе специален гост на X Factor България

Аби Дойл е директор на международните продукции на Syco Entertainment. Тя е дясната ръка на Саймън Кауъл и човекът, който допринася за успешната реализация на шоуто по цял свят. Тази седмица Аби Дойл бе специален гост и на X Factor България. Какви са впечатленията й и какво сподели за българските таланти? 

Аби, разкажете ни малко повече за Вашата работа?       
Като директор на международните продукции на Syco Entertainment работя заедно с моите партньори от Fremantlemedia, за да съдействаме за реализацията на X Factor по целия свят. Форматът се излъчва в 53 държави и в много от тях е развлекателно шоу №1. X Factor има огромен успех. Надявам се, когато посещавам локални продукции като вашата, да предавам на продуцентския екип опит, добри практики и повече знание за самия формат.  

Какви са впечатленията Ви от българския X Factor? Била сте в много различни страни, където форматът е популярен. Има ли нещо различно в шоуто тук?       
За втори път съм в България. Обичам да посещавам държавите и продуцентските екипи. Шоуто в България става все по-добро и по-добро. Това, от което се възхищавам най-много, е, че продукцията в  България поддържа такава силна връзка с музикалната ни компания тук Virginia Records, за да се увери, че „обещанието”, което правят за откриване на нова музикална звезда, е изпълнено. Виждала съм Рафи, Жана, Ангел и Моисей и толкова много други да изграждат кариера именно благодарение на X Factor – точно това е целта на шоуто. 

Срещали сте се с Жана и Рафи, но какво мислите за участниците тази година?          
Тази година мога да кажа, че съм изключително впечатлена от няколко участници, в които виждам огромен талант и потенциал на победители.  

Изненада ли Ви нещо по време на концерта тази седмица? 
Много се забавлявах, докато гледах шоуто. Мисля, че съдиите бяха във върхова форма, бяха наистина запалени, а конкуренцията между тях беше много силна, което е това, което искаме да виждаме. Те трябва да защитават творческите решения, които правят всяка седмица с участниците от отбора си и мисля, че го направиха много добре.