Отговора ще научим от Мария Димитрова тази вечер от 19.30 ч. в Темата Нова

Новата година започна, време е да се събудим с чаша ароматно кафе, но  как да си приготвим качествено тази напитка?  Репортерът на Нова Мария Димитрова ще даде отговор на този въпрос на 1 януари от 19.30 ч. по Нова

Отдавна вече кафето е станало част от ежедневния ни живот, но се оказва, че все още не знаем много факти за нея. В специално издание на Темата на Нова Мария Димитрова ще преобърне представите за доброто кафе, как се пие и какво не знаем за ароматната напитка. За магията на тази течност и нуждата от нея ще ни разкажат четирима души, които са отдали всеки миг от живота си на кафето. 

Йордан Дъбов, който е  превърнал кафето в свой живот повече от десетилетие. Той е треньор на баристите у нас и майстор пекар на кафе,  един от 12-те души в света, които са част от международното жури за кафе Cup оf Excellence.  Баристът Кирил, известен със специалното си отношение към кафето, ще ни разкрие какво трябва да търсим в добрата напитка. Стоян пък е човекът, който ще ни разходи из историята на кафето в България. А Златина е ценителят, който ще ни покаже как се приготвя ароматната напитка.

Не пропускайте да научите какво  не знаете за кафето и как да си приготвите ободряващата напитка днес от 19.30 ч. в Темата на Нова.