Дарина Сарелска разказва за концепцията на новото предаване в интервю за в. „24 часа”

Лора Крумова и Галя Щърбева ще бъдат автори и водещи на ново публицистично предаване, което стартира съвсем скоро в ефира на Нова. Предаването ще се излъчва всяка събота в рамките на три часа, като мотото „Близо до хората” и новият за страната подход при реализацията му ще дадат възможност на зрителите сами да участват в създаването на някои от рубриките. В интервю за в. „24 часа” повече за концепцията на предаването разказа Дарина Сарелска, директор „Новини и актуални предавания” в Нова.

Какво ще представлява новото предаване на Лора Крумова и Галя Щърбева?
Работим върху концепция, уникална за българския пазар - телевизията да излезе от студиото и да отиде при хората. Имаме идея за изнесено студио, където събитията и гостите да бъдат поставени в пряк диалог с публиката. Предаването ще се излъчва в събота. Ще бъде тричасов магазинно-информационен блок с горещите теми на нашето общество, разказани понякога по неочакван и провокативен начин. И в пряк контакт с публиката. Разбира се, като за събота следобед ще има и по-приятни теми и срещи с хора, които умеят да виждат живота и от хубавата му страна.

Това външна продукция ли ще е, правена от двете журналистки, или на Нова?
Първоначалното предложение на Лора и Галя беше за външно предаване, но Нова вече няколко пъти е заявявала своя стратегически приоритет да развива и обогатява публицистиката и актуалните си предавания, като вътрешна продукция. Намерението ни е да съберем под един покрив най-добрите таланти, като по този начин инвестираме трайно в програмата на Нова и в изграждането на силни екипи, защото в нашата работа хората са най-важни. И Нова телевизия в последните години е последователна в тази линия - да инвестира в доказани професионалисти и да отстоява свободата им да развиват и доказват своите идеи.

Защо го пускате в събота следобед? Каква програма искате да развивате в събота?
Нова има традиции в уикенд публицистиката. Съботният ден минава и под знака на силните спортни предавания, но нашата идея е в портфолиото на Нова да предлагаме алтернатива за активната градска аудитория. Съботните следобеди ще бъдат запазени за социални теми, силни репортажи и авторски рубрики, публицистика с човешко лице, правена честно и с респект към правилата на професията. В същия слот ще продължи да върви и „Ничия земя”.

Цялото интервю с Дарина Сарелска за в. „24 часа” четете тук.