Революционен експеримент в „Женени от пръв поглед” по Нова

Премиерата на два напълно нови световни формата и още три утвърдили се предавания ще бъдат част от пролет 2015 в ефира на Нова. Така с общо пет телевизионни проекта, два от които дебютират в родния ефир, Нова затвърждава лидерската си позиция и доказва, че е медията, която първа въвежда новите телевизионни формати.

 За първи път в родния ефир зрителите ще видят международния формат „Женени от пръв поглед” – един  революционен социален и телевизионен експеримент, и хитовото шоу „И аз го мога”, в което звезди ще превъзмогват себе си в различни предизвикателства. И още – трети сезон на превърналото се в гарант за забавление „Като две капки вода” и две предавания, които първи доказаха печелившата си концепция – „Кошмари в кухнята” и „Съдби на кръстопът”. Нова ще изненада зрителите и с още един нов формат, информация за който предстои да бъде разкрита съвсем скоро.
 
Женени от пръв поглед / Married at First Sight
 
Любов от пръв поглед – защо не? Но какво ще кажете за брак от пръв поглед? След като преобърна представите за брачен живот в Дания, пожъна изключителен успех в САЩ, Германия и Литва, тази пролет световният формат „Женени от пръв поглед” дебютира и у нас. Предаването е революционен социален и телевизионен експеримент. Откровен, емоционален и крайно реалистичен поглед в живота на двама души, които търсят човека до себе си и са готови на всичко, за да дадат шанс на една започнала по необичаен начин връзка. В ефира на Нова три двойки ще започнат пътуването един към друг с Менделсон и сключване на реален брак. 

Изключително важна роля в предаването е поверена на група експерти. От самото начало те избират и свързват най-подходящите характери, базирайки се на т.нар matchmaking подход. Експертите не само ще имат трудната задача да формират двойките, но професионалният им опит и експертните им умения ще бъдат подложени на постоянно изпитание, докато проследяват, анализират и напътстват събраните от тях партньори в приключението, наречено „Женени от пръв поглед”.