Двете водещи повдигнаха завесите над някои от рубриките в техния формат при гостуването си в „Дикоff”

„Комбина” е името на новото публицистично предаване на Галя Щърбева и Лора Крумова, което ще стартира в средата на март в ефира на Нова телевизия. Двете водещи повдигнаха завесите над някои от рубриките в техния формат при гостуването си в „Дикоff”.

„Избрахме името „Комбина”, защото сме двете, а ще бъдем и комбина с публиката в мола. В името има много игра и ни допада, че е достатъчно широко, за да не затваря формата на предаването и да не го определя”, коментира Лора Крумова. „За първи път телевизията отива при хората”, заяви Галя Щърбева. „И преди предавания са били излъчвани веднъж или два пъти от мол, но за пръв път ще има стационарно студио там и хората не само ще наблюдават, но и понякога ще могат да се включват в предаването”, допълни Лора Крумова. 

В една от рубриките на „Комбина” специалист ще анализира поведението на политици и ще прави изводи дали лъжат в интервюта, които ще дават пред Надя Узунова, която е една от водещите на Новините на Нова. Друга интересна рубрика ще бъде „Без комплекси”, в която някой ще защитава своето мнение по даден въпрос срещу свои опоненти, но без да знае кои са те. „Така той ще има възможност да защити своята позиция по най-добрия начин”, разкри Галя Щърбева. 

„Творческата част на предаването и екипът са готови, но има много техническа работа по изграждането на студиото. Освен това до този момент на българския телевизионен пазар не се е случвало подобно партньорство и то е доста сложно чисто логистично”. Така Лора Крумова обясни защо предаването ще стартира в средата на март.

Галя Щърбева и Лора Крумова разкриха и защо са избрали ефира на Нова за техния съвместен проект. „Нова телевизия реагира с много голяма коректност и голямо желание (към нашето предаване). Те бяха много отворени към нас и ни позволиха да запазим концепцията си. Срещнахме отворена врата за всички тези идеи в лицето на директор „Новини и актуални предавания” в Нова Дарина Сарелска и главния изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп” Дидие Щосел”. Новото предаване „Комбина” ще е вътрешна продукция на Нова телевизия.

Двете водещи споделиха, че периодът на майчинство им е помогнал да погледнат телевизионния бизнес отстрани. „Като работиш над 10 години в една сфера, започваш да виждаш къде куцат определени неща. Затова не исках да се върна на мястото, където бях, защото усещах, че то вече ме ограничава”, разказа Лора Крумова. „Искахме да експериментираме и да работим заедно. Имахме едни и същи възгледи как трябва да изглежда едно телевизионно предаване и се надявам да се получи”, допълни Галя Щърбева.  

„Надяваме се да направим качествено предаване с обнадеждаващи истории и с качествени разговори, съчетани с добра визия”, споделиха двете водещи и добавиха, че според тях българският зрител има нужда от позитивни истории.

Какво още разказаха Галя и Лора за предаването и съвместната им работа пред Сашо Диков, гледайте във видеото.